Cheers logo

Historien om Cheers: Det danske forfestspil

Cheers blev grundlagt den 15. november 2018. Efter 10 måneder blev det første Cheers produkt udgivet. I dag er Cheers det mest populære forfestspil i Danmark, og siden vores start har vi solgt mere end 30.000 eksemplarer. 

Idéen bag Cheers dukkede op en almindelig lørdag aften, da diskussionen om, hvilke spil, der skulle spilles og hvordan med hvilke regler. Det var det øjeblik, hvor Mads besluttede sig for at lave den første sketch af spillet. 

Vi har et dag et spil, hvor de spilleglade ikke længere skal være i samme situation. 

Festspil
Festspil

App vs brætspil

“Forstil dig, at du sidder 6 personer rundt om et bord. Her spilles der på en mobil, denne mobil har som vi kender det ikke verdens største skærm, så det er svært for alle at følge med samtidigt. Samtidigt er det også en mobil, som spiller musikken til festen, modtager en masse snaps og der skal selvfølgelig også lige foretages opkald med denne. Jeg elsker mobiler, men jeg synes, at det kan være med til at ødelægge en fantastisk stemning til en social sammenkomst” – Mads Holmgren, founder af Cheers 

Vi synes at brætspillet samler alle på en helt unik måde, hvor alle samtidigt kan være med hele tiden. 

Idéen til Cheers og fremadrettet

Den oprindelige idé bag Cheers var at samle en masse festspil og skabe ét brætspil, som alle kunne nyde! Klassiske festspil som ‘Ryg mod ryg’ og ‘Jeg har aldrig’, skabte grundlaget for det spil, der eksisterer i dag. Cheers kategorien præsenterer nogle af vores helt egen spil. 

Dette får spillet til at føles helt unikt og forfriskende, og vi er sikre på, at du og dine venner vil nyde det gang på gang! 

I dag forsætter Cheers virksomheden med at vokse. Vores håb er, at produktet kan skabe sjove og hyggelige minder for hele verden. Vi arbejder benhårdt hver dag for at sikre, at vores produkt er up-to-date og forsætter med at være den foretrukne forfestspilsløsning, uanset lejligheden. I fremtiden planlægger vi at introducere mange flere produkter og flytte grænser for festspil, så alle kan nyde det. 

Billedet med spillepladen viser vores første skitse af Cheers 

Festspil

Fun facts

Til højre kan du se vores mange prototyper. Den mindste prototype, du ser, tog os næsten 10 timer at lave. Vi skulle både lave vores spilleplade, men også lave spillekort. Især at skulle skære til og lime kortene sammen tog ekstremt lang tid. Det gjorde vi så 3 gange før at vi efterfølgende blev klogere på prototyper, så vi pludseligt kunne få en rigtigt produktion til at lave dem. Den samme producent, som vi har i dag. Vores lime og klippe fingre, havde ønsket, at vi vidste det før. 

Yderst til højre ser du vores første produktion. Vi har haft ekstremt mange iværksætterfejl på vores rejse og har det stadig. Men en sjov kendsgerning er, at vi startede med at tabe penge på hvert eneste produkt, vi solgte ud. 

Vi anbefaler at starte på en anden måde heh. Men man lærer heldigvis af sine fejl. 

Eksterne fun facts

Begge disse fun facts har været i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus. Yderst til venstre ser du en video hvor tømmermændene stiger en til hovedet med konceptet: “A Party You Might Forget”. Dette koncept havde vi næsten i et år overvejet at tage med videre. Vi har siden hen bygget på det – men det har været grundstene for mange vilde samtaler.

Aben du ser på Over Grænsen er tegnet af en super dygtig multimediedesigner ude fra Erhvervsakademi Aarhus. 

Generelt har vi lært og fået helt vildt meget ud fra vores samarbejde med diverse uddannelser. Vi etablerer dem ofte i vores dagligdag og måske også i vores produkt og brand, som du ser. 

Video

Afspil video